BROWNIE FASOLOWE Z MALINAMI
Pyszne, wilgotne ciasto, którego przygotowanie zajmie Wam mniej niż 5 minut
(z dobrym blenderem kielichowymi maksymalnie 3 😉)
Maliny możecie zamienić na truskawki lub borówki.
Jeśli używacie mrożonych malin, nie rozmnażajcie ich wcześniej.
SKŁADNIKI NA KEKSÓWKĘ 12×20 CM
1 puszka czerwonej fasoli (240 g)
150 g mocno dojrzałego banana
2 duże jajka
80 g erytrytolu
15 g odtłuszczonego kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
DODATKOWO
125 g malin
Fasolę przepłukujemy na sicie pod bieżącą wodą. Razem z pozostałymi składnikami umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy na najwyższej prędkości na gładką masę.
Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Na wierzchu układamy maliny.
Wstawiamy do nagrzanego do 180° piekarnika i pieczemy 45 min.
Smacznego!
CAŁOŚĆ – OK 700 KCAL
1 z 5 PORCJI – OK 140 KCAL