BROWNIE FASOLOWE Z MALINAMI 

Pyszne, wilgotne ciasto, którego przygotowanie zajmie Wam mniej niż 5 minut 
(z dobrym blenderem kielichowymi maksymalnie 3 😉)

Maliny możecie zamienić na truskawki lub borówki. 

Jeśli używacie mrożonych malin, nie rozmnażajcie ich wcześniej. 

SKŁADNIKI NA KEKSÓWKĘ 12×20 CM 

1 puszka czerwonej fasoli (240 g)
150 g mocno dojrzałego banana
2 duże jajka 
80 g erytrytolu 
15 g odtłuszczonego kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia

DODATKOWO 

125 g malin 

Fasolę przepłukujemy na sicie pod bieżącą wodą. Razem z pozostałymi składnikami umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy na najwyższej prędkości na gładką masę. 

Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Na wierzchu układamy maliny.

Wstawiamy do nagrzanego do 180° piekarnika i pieczemy 45 min. 

Smacznego! 

CAŁOŚĆ – OK 700 KCAL 
1 z 5 PORCJI – OK 140 KCAL