DIETETYCZNE PANCAKES ZE SKYREM I SOSEM OWOCOWYM
鉃★笍 Sk艂adniki na 1 porcj臋
馃敼35 g m膮ki pszennej tortowej
馃敼1 jajko M
馃敼30 g mleka 1,5%
馃敼1 艂y偶ka erytrolu
馃敼3/4 艂y偶eczki proszku do pieczenia
鉃★笍 Dodatkowo
馃敼200 g mro偶onych owoc贸w (mix truskawek, malin i bor贸wek)
馃敼1 艂y偶ka erytrolu
馃敼100 g naturalnego skyru
Mro偶one owoce przek艂adamy do rondelka i gotujemy do chwili, a偶 owoce zg臋stniej膮.
Mniej wi臋cej w po艂owie gotowania dodajemy erytrol.
W trakcie gotowania owoce nale偶y do艣膰 cz臋sto miesza膰.
Wszystkie sk艂adniki ciasta 艂膮czymy ze sob膮 i energicznie mieszamy r贸zg膮. Odstawiamy na 15 minut.
Na suchej patelni (i niewielkiej mocy palnika) sma偶ymy 7 plack贸w – ka偶dy z 1 艂y偶ki ciasta.
Placki podajemy ze skyrem i ciep艂ym sosem owocowym.
Smacznego!
CA艁O艢膯 – ok. 390 KCAL