DIETETYCZNY, SUPER KREMOWY SERNIK Z MUSEM BOR脫WKOWYM 馃挏

Sk艂adniki na tortownic臋 o 艣rednicy 18 cm.

馃煟 Masa serowa

500 g twarogu sernikowego (do 120 kcal/100g – np. Pilos) 
3 jajka L 
120 g erytrolu 
25g budyniu waniliowego bez cukru 
125 g bor贸wki ameryka艅skiej 

馃煟 Pianka bor贸wkowa

125 g bor贸wki ameryka艅skiej
150 g skyru jagodowego
3 艂y偶ki erytrolu 
1 pe艂na 艂y偶eczka 偶elatyny 
70 ml wrz膮tku 

馃煟 Przygotowanie

Sp贸d tortownicy wyk艂adamy papierem do pieczenia. 

Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. 

Twar贸g 艂膮czymy z jajkami, proszkiem budyniowym i erytrolem. Miksujemy. 

Mas臋 serow膮 przelewamy do tortownicy i posypujemy bor贸wkami. 
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy oko艂o 70 minut. 

Po wyj臋ciu z piekarnika sernik odstawiamy do ca艂kowitego wystudzenia. 

Bor贸wki przeznaczone na piank臋 blendujemy.
Nast臋pnie dodajemy skyr, erytrol i rozpuszczon膮 we wrz膮tku 偶elatyn臋. Ponownie blendujemy i tak powsta艂膮 mas臋 przelewamy na wystudzony sernik. 
Wstawiamy do lod贸wki na ca艂膮 noc. 

Smacznego!

8 SPORYCH PORCJI / 150 KCAL W PORCJI