DIETETYCZNY, SUPER KREMOWY SERNIK Z MUSEM BOR脫WKOWYM 馃挏
Sk艂adniki na tortownic臋 o 艣rednicy 18 cm.
馃煟 Masa serowa
500 g twarogu sernikowego (do 120 kcal/100g – np. Pilos)
3 jajka L
120 g erytrolu
25g budyniu waniliowego bez cukru
125 g bor贸wki ameryka艅skiej
馃煟 Pianka bor贸wkowa
125 g bor贸wki ameryka艅skiej
150 g skyru jagodowego
3 艂y偶ki erytrolu
1 pe艂na 艂y偶eczka 偶elatyny
70 ml wrz膮tku
馃煟 Przygotowanie
Sp贸d tortownicy wyk艂adamy papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni.
Twar贸g 艂膮czymy z jajkami, proszkiem budyniowym i erytrolem. Miksujemy.
Mas臋 serow膮 przelewamy do tortownicy i posypujemy bor贸wkami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy oko艂o 70 minut.
Po wyj臋ciu z piekarnika sernik odstawiamy do ca艂kowitego wystudzenia.
Bor贸wki przeznaczone na piank臋 blendujemy.
Nast臋pnie dodajemy skyr, erytrol i rozpuszczon膮 we wrz膮tku 偶elatyn臋. Ponownie blendujemy i tak powsta艂膮 mas臋 przelewamy na wystudzony sernik.
Wstawiamy do lod贸wki na ca艂膮 noc.
Smacznego!
8 SPORYCH PORCJI / 150 KCAL W PORCJI