DIETETYCZNY PASZTET DROBIOWY 

鉃★笍 Sk艂adniki na 1 kg pasztetu

馃敼700 g gotowanego kurczaka (u mnie p贸艂 na p贸艂 udka i filety)*
馃敼150 g gotowanej marchewki
馃敼70 g gotowanej pietruszki
馃敼4 jajka
馃敼125 ml bulionu z gotowania mi臋sa
馃敼120 g cebuli
馃敼1 艂y偶eczka oleju
馃敼1 pe艂na 艂y偶eczka przyprawy do pasztetu
馃敼1 艂y偶eczka majeranku
馃敼s贸l i pieprz do smaku

* Mi臋so najlepiej ugotowa膰 dzie艅 wcze艣niej i sch艂odzi膰 przed mieleniem.

鉃★笍 PRZYGOTOWANIE

Pokrojon膮 w kostk臋 cebul臋 podsma偶amy na oleju.

Mi臋so, marchewk臋, pietruszk臋 i cebul臋 mielimy.

Dodajemy jajka, bulion i przyprawy. Dok艂adnie mieszamy.

Keks贸wk臋 o wymiarach ok. 22×10 cm wyk艂adamy papierem do pieczenia i przek艂adamy do niej mas臋 mi臋sn膮.
Wyr贸wnujemy wierzch i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

Pieczemy na opcji g贸ra + d贸艂 do zrumienienia (ok. 60-75 min – w zale偶no艣ci od piekarnika).

Po wyj臋ciu pasztet odstawiamy do wystudzenia, a nast臋pnie Wstawiamy do lod贸wki na ca艂膮 noc.

SMACZNEGO! 馃檪

CA艁A PORCJA (1 kg) – ok. 1550 KCAL

100 G PASZTETU – 155 KCAL