PUDDING CHIA Z MANGO I MARAKUJĄ 🧡💛
Przygotowanie go zajmie Wam 3 minuty, a połączenie mango i marakui to odkrycie życia!
(Więcej przepisów na zdrowe i niskokaloryczne desery 🍧🍮🍨 które opracowałam w trakcie redukcji 100 kilogramów znajdziecie w moim najnowszym ebooku. Więcej informacji o aktualnej promocji w kolejnych zdjęciach – przewiń w ⬅️
Link do ebooka w BIO)
SKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ
30 g nasion chia
100 g pulpy z mango (z puszki)
120 ml mleka 2%
2 mocno dojrzałe marakuje
PRZYGOTOWANIE
1. Pulpę z mango łączymy z mlekiem (Najlepiej w zamykanym słoiku). Dodajemy nasiona chia, energicznie mieszamy i odstawiamy do lodówki na całą noc. (Po około godzinie sugeruję ponownie, dość energicznie zamieszać pudding.)
2. Na drugi dzień pudding przekładamy do szklanki, a na wierzch wyciskamy miąższ z marakui.
KALORIE
CAŁA PORCJA – OK 360 KCAL