OWSIANE BABECZKI MARCHEWKOWO JABŁKOWE

➡️ Składniki na 7 szt:

🔹130 g płatków owsianych błyskawicznych
🔹50 g erytrolu
🔹1 łyżeczka proszku do pieczenia
🔹1/2 łyżeczki cynamonu
🔹80 g jabłka
🔹100 g marchewki
🔹1 jajko
🔹60 ml mleka 2%
🔹żurawina (po 4 szt na bebeczkę)

Jabłko oraz marchewkę (waga po obraniu) ścieramy na drobnych oczkach tarki. Łączymy z jajkiem oraz mlekiem.

Suche składniki łączymy ze sobą, a następnie dodajemy do nich połączone wcześniej składniki mokre.

Dokładnie mieszamy i tak powstałą masę przekładamy do lekko natłuszczonej formy na muffinki.
(Ja użyłam papilotek.)

Na wierzchu każdej babeczki układamy po 4 szt. żurawiny. 

Babeczki wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok. 25 minut. 

Smacznego! 🙂

CAŁA PORCJA – 7 SZTUK

1 SZTUKA – 100 KCAL