OMLET ZE SZPINAKIEM, AWOKADO I MOZZARELLĄ

➡️ Składniki

🔹2 jajka L
🔹2 białka
🔹200 g świeżego szpinaku (baby) 
🔹40 g mozzarelli light 
🔹30 g dojrzałego awokado Hass
🔹120 g pomidorków koktajlowych 
🔹1/2 łyżeczki suszonej cebuli
🔹1/4 łyżeczki granulowanego czosnku 
🔹sól i pieprz do smaku
🔹Kilka kropli oleju (3-4)

Szpinak dusimy do czasu, aż znacznie zmniejszy objętość, a cała zgromadzona na patelni woda odparuje.

Mozarellę, awokado i pomidorki kroimy w drobną kostkę.

Jajka łączymy z białkami.

Do jajek dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.

Masę jajeczną przelewamy na posmarowaną kilkoma kroplami oleju patelnię i smażymy pod przykryciem na niewielkiej mocy palnika do czasu, aż jajka się zetną.

Smacznego!