OMLET ZE SZPINAKIEM, AWOKADO I MOZZARELLĄ
➡️ Składniki
🔹2 jajka L
🔹2 białka
🔹200 g świeżego szpinaku (baby)
🔹40 g mozzarelli light
🔹30 g dojrzałego awokado Hass
🔹120 g pomidorków koktajlowych
🔹1/2 łyżeczki suszonej cebuli
🔹1/4 łyżeczki granulowanego czosnku
🔹sól i pieprz do smaku
🔹Kilka kropli oleju (3-4)
Szpinak dusimy do czasu, aż znacznie zmniejszy objętość, a cała zgromadzona na patelni woda odparuje.
Mozarellę, awokado i pomidorki kroimy w drobną kostkę.
Jajka łączymy z białkami.
Do jajek dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Masę jajeczną przelewamy na posmarowaną kilkoma kroplami oleju patelnię i smażymy pod przykryciem na niewielkiej mocy palnika do czasu, aż jajka się zetną.
Smacznego!