FIT OWSIANKA A LA CIASTO MARCHEWKOWE
鉃★笍 Owsianka
馃敼70 g startej na drobnych oczkach marchewki
馃敼50 g startego na drobnych oczkach jab艂ka
馃敼40 g b艂yskawicznych p艂atk贸w owsianych
馃敼150 ml mleka 2%
馃敼100 ml wody
馃敼2 艂y偶eczki erytrolu
馃敼1/4 艂y偶eczki cynamonu
鉃★笍 Dodatkowo
馃敼100 g naturalnego skyru
馃敼1 艂y偶eczka erytrolu
馃敼5 g orzech贸w pecan
Wszystkie sk艂adniki owsianki umieszczamy jednocze艣nie w garnku i gotujemy (do艣膰 cz臋sto mieszaj膮c) na niewielkiej mocy palnika przez oko艂o 5-7 minut.
W tym czasie owsianka powinna troszk臋 zg臋stnie膰, ale po zdj臋ciu z palnika odstawiamy j膮 pod przykryciem na kwadrans i w贸wczas nabierze w艂a艣ciwej konsystencji.
Je艣li b臋dzie dla Was za g臋sta, dodajcie po tym czasie odrobin臋 wody.
Skyr 艂膮czymy z erytrolem.
Orzechy drobno siekamy i podpra偶amy na suchej patelni.
Owsiank臋 przek艂adamy do miseczki, na wierzchu umieszczamy skyr i ca艂o艣膰 posypujemy orzechami.
Smacznego!
Uwaga: je艣li lubicie rodzynki dodajcie na etapie gotowania 10 g.
CA艁A, BARDZO DU呕A PORCJA (ponad 500 ml) – OK. 375 KCAL
WERSJA Z RODZYNKAMI – 410 KCAL