JEDNOPORCJOWY SERNIK RÓŻANO MALINOWY

🌺 Składniki na 1 porcję

200 g twarogu sernikowego z wiaderka (do 120 kcal w 100 g)
25 g płatków róży w cukrze
25 g erytrolu
1 łyżeczka żelatyny
40 ml wrzątku
1 kropla różowego barwnika
1 łyżeczka wody różanej (opcjonalnie, ale jej dodatek robi różnicę w smaku) 

🌺 Spód

40 g malin

🌺 Sos czekoladowy

6 g białej czekolady (2 kostki)
1 duża łyżka gorącego mleka

🌺 Wierzch

60 g malin

Na spodzie szklanki umieszczamy maliny.

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. 

Twaróg miksujemy z płatkami róż, erytrolem i barwnikiem.
(Jeśli dodajecie wodę różaną, również dodajcie ją do twarogu.)
Kiedy składniki się połączą, cały czas miskując, dodajemy żelatynę.
Masę serową przekładamy na maliny i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.

Bardzo drobno posiekaną czekoladę zalewamy gorącym mlekiem i mieszamy do czasu powstania gładkiego sosu.

Przestudzony sos przekładamy na zastygnięty sernik i układamy na nim maliny.

Smacznego!

CAŁOŚĆ – OK. 420 KCAL