KASZA MANNA Z MUSEM Z RABARBARU I LETNIMI OWOCAMI

馃尯 Sk艂adniki na 1 porcj臋

25 g kaszy manny b艂yskawicznej
150 ml mleka 1,5%
75 ml wody
1 pe艂na 艂y偶ka erytrolu

馃尯 Mus z rabarbaru

100 g mocno dojrza艂ego rabarbaru
1 pe艂na 艂y偶ka erytrolu
2 艂y偶ki wody

馃尯 Dodatkowo

40 g malin
40 g truskawek
40 g czere艣ni

PRZYGOTOWANIE 

Drobno pokrojony rabarbar przek艂adamy do rondelka, dodajemy wod臋 i erytrol. Dusimy do czasu, a偶 rabarbar si臋 rozpadnie i utworzy mus.
Je艣li mus nie b臋dzie Wystarczajaco s艂odki, dodajcie wi臋cej erytrolu.

Kasz臋 mann膮 艂膮czymy z wod膮, mlekiem oraz erytrolem. Na niewielkiej mocy palnika, ca艂y czas mieszaj膮c, gotujemy do zg臋stnienia.

Na dno du偶ej szklanki (moja ma 550 ml) wyk艂adamy mus rabarbarowy, a na niego ugotowan膮 kasz臋. Ca艂o艣膰 odstawiamy do wystygni臋cia.

Przed podaniem na kasz臋 wyk艂adamy owoce.

Smacznego!

CA艁O艢膯 – ok. 220 KCAL