MUFFINKI Z RABARBAREM
馃尯 Sk艂adniki na 7 szt
125 g m膮ki pszennej typ 500
1 艂y偶eczka proszku do pieczenia
65 g erytrolu
130 g g臋stego jogurtu naturalnego
1 jajko M
10 g oleju
馃尯 Dodatkowo
150 g rabarbaru
馃尯 Przygotowanie
M膮k臋 艂膮czymy z proszkiem do pieczenia i erytrolem.
W drugiej miseczce 艂膮czymy jogurt z jajkiem i olejem.
Mokre sk艂adniki wlewamy do suchych i mieszamy kr贸tko 艂y偶k膮.
Do ciasta dodajemy drobno pokrojony rabarbar.
Form臋 na muffinki wyk艂adamy papilotkami i przek艂adamy do nich ciasto.
Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (opcja g贸ra + d贸艂) i pieczemy ok. 23 minuty (do suchego patyczka).
Smacznego!
1 MUFFINKA – OK 100 KCAL