MUFFINKI Z RABARBAREM

馃尯 Sk艂adniki na 7 szt

125 g m膮ki pszennej typ 500
1 艂y偶eczka proszku do pieczenia
65 g erytrolu
130 g g臋stego jogurtu naturalnego
1 jajko M
10 g oleju

馃尯 Dodatkowo

150 g rabarbaru

馃尯 Przygotowanie

M膮k臋 艂膮czymy z proszkiem do pieczenia i erytrolem.

W drugiej miseczce 艂膮czymy jogurt z jajkiem i olejem.

Mokre sk艂adniki wlewamy do suchych i mieszamy kr贸tko 艂y偶k膮.

Do ciasta dodajemy drobno pokrojony rabarbar.

Form臋 na muffinki wyk艂adamy papilotkami i przek艂adamy do nich ciasto.

Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (opcja g贸ra + d贸艂) i pieczemy ok. 23 minuty (do suchego patyczka).

Smacznego!

1 MUFFINKA – OK 100 KCAL