SAŁATKA ZIEMNIACZANO JAJECZNA Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM I SZPARAGAMI 

➡️ Składniki na 1 porcję

🔹200 g ugotowanych ziemniaków
🔹1 duże, ugotowane na twardo jajko
🔹120 g ugotowanych szparagów 
🔹85 g wędzonego pstrąga 
🔹50 g pomidorków koktajlowych 
🔹koperek 

➡️ Sos

🔹15 g musztardy miodowej
🔹5 g oliwy
🔹3 łyżeczki wody
🔹2 szczypty granulowanego czosnku

➡️ Przygotowanie 

Ziemniaki, jajko, pomidorki oraz szparagi kroimy na mniejsze kawałki. Układamy na talerzu.
Na wierchu układamy filet z pstrąga.

Składniki sosu łączymy ze sobą i energicznie mieszamy.
Sałatkę polewamy sosem i posypujemy koperkiem.

Smacznego!

CAŁOŚĆ – OK. 430 KCAL