SAŁATKA ZIEMNIACZANO JAJECZNA Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM I SZPARAGAMI
➡️ Składniki na 1 porcję
🔹200 g ugotowanych ziemniaków
🔹1 duże, ugotowane na twardo jajko
🔹120 g ugotowanych szparagów
🔹85 g wędzonego pstrąga
🔹50 g pomidorków koktajlowych
🔹koperek
➡️ Sos
🔹15 g musztardy miodowej
🔹5 g oliwy
🔹3 łyżeczki wody
🔹2 szczypty granulowanego czosnku
➡️ Przygotowanie
Ziemniaki, jajko, pomidorki oraz szparagi kroimy na mniejsze kawałki. Układamy na talerzu.
Na wierchu układamy filet z pstrąga.
Składniki sosu łączymy ze sobą i energicznie mieszamy.
Sałatkę polewamy sosem i posypujemy koperkiem.
Smacznego!
CAŁOŚĆ – OK. 430 KCAL