OMLET SZARLOTKOWY ZE SKYREM
Składniki na 1 porcję:
🌺 Omlet
3 duże jajka L
2 łyżki mleka
1 łyżka erytrolu
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
🌺 Nadzienie
300 g jabłek
1 łyżka erytrolu
1/3 łyżeczki cynamonu
3 łyżki wody
🌺 Dodatkowo
100 g skyru naturalnego
cynamon
Jabłka kroimy w niewielką kostkę, przekładamy do rondelka, dodajemy wodę oraz erytrol i dusimy do czasu, aż zmiękną. Pod koniec duszenia dodajemy cynamon.
Składniki omletu łączymy w wysokim naczyniu i blendujemy przez minutę.
Przelewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron do zrumienienia.
Omlet przekładamy prażonymi jabłkami.
Podajemy z opruszonym cynamonem skyrem.
Smacznego!
CAŁOŚĆ – OK. 470 KCAL