MRO呕ONE LATTE MALINOWE 馃挄
Sk艂adniki na 1 porcj臋 (szklanka ok. 350-400 ml):
70 g malin
20 g 艣mietanki 30%
1 艂y偶ka erytrolu
1 fili偶anka przestudzonego espresso
150 ml mleka 2%
l贸d
Maliny, erytrol oraz krem贸wk臋 miksujemy na g艂adkie puree i przek艂adamy do szklanki.
Nast臋pnie dodajemy l贸d, wlewamy zimn膮 kaw臋 i delikatnie, na wierzch, wlewamy spienione mleko*.
Ja dodatkowo wrzuci艂am te偶 kilka malin.
Smacznego 馃檪
*Mo偶ecie u偶y膰 elektrycznego spieniacza (gad偶et z Allegro za kilkana艣cie z艂otych) lub przela膰 mleko do s艂oika, zakr臋ci膰 i mocno oraz energicznie potrz膮sa膰.