SERNIK KAWOWY Z ŻELKĄ CZEKOLADOWĄ I MALINAMI 

💕 MASA SEROWA 

600 g twarogu sernikowego Pilos (Lidl)*
2 jajka L
150 g erytrolu
20 g budyniu śmietankowego bez cukru
2 pełne łyżeczki kawy rozpuszczalnej typu crema (nie granulki) 

💕 ŻELKA CZEKOLADOWA

350 g czekoladowego puddingu proteinowego
2 łyżeczki żelatyny
100 ml gorącej wody

💕 DODATKOWO

300 g malin
25g galaretki malinowej bez cukru (słodzonej słodzikiem)
500 ml wrzątku

💕 PRZYGOTOWANIE 

Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. 

Spód tortownicy o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia. 

Twaróg łączymy z jajkami, erytrolem, kawą i budyniem. Miksujemy krótko, tylko do połączenia się składników.

Masę serową przelewamy do tortownicy.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60-70 minut, a następnie studzimy sernik przez całą noc w lodówce. 

Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i łączymy z puddingiem energicznie mieszając. Masę przelewamy na schłodzony sernik i ponownie wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. 

Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy.
Kiedy delikatnie zacznie tężeć na sernik wykładamy maliny i zalewamy je galaretką.
(Aby galaretka szybciej była gotowa do użycia możecie rozpuścić ją w 200 ml wrzątku, a następnie dodać 300 ml mocno schłodzonej w lodówce wody.) 
Sernik wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. 

Smacznego! 

*Możecie użyć innego twarogu wiaderkowego, który ma do 110 kcal w 100 g. 

CAŁOŚĆ – 10 PORCJI- 1500 kcal

1 PORCJA – 150 KCAL