BISZKOPT PIERNIKOWY Z PUDDINGIEM CZEKOLADOWYM I MALINAMI

Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm

Biszkopt

2 jajka L
3 łyżki erytrolu
35 g mąki pszennej
1 łyżeczka przyprawy do piernika
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Pudding

600 g proteinowego puddingu czekoladowego (Lidl, Aldi, Auchan) 
8 g żelatyny
70 ml wrzątku

Galaretka

15 g gretki malinowej słodzonej słodzikiem
250 g malin
300 ml wrzątku

Jajka ubijamy z erytrolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę połączoną z przyprawą do piernika i proszkiem. Miksujemy krótko, tylko do chwili połączenia. 
Ciasto przelewamy do tortownicy (spód wykładamy papierem) i wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 15-17 minut. 

Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. 
Pudding w temperaturze pokojowej szybko miksujemy z żelatyną i przekładamy na wystudzony biszkopt. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. 

Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. 
Kiedy zacznie delikatnie tężeć na masę puddingową wykładamy maliny i zalewamy je galaretką. Ponownie wstawiamy do lodówki na co najmniej 2-3 godziny. 

Smacznego! 

CAŁOŚĆ OK – 900 KCAL
1/8 PORCJI OK – 110 KCAL