BISZKOPT PIERNIKOWY Z PUDDINGIEM CZEKOLADOWYM I MALINAMI
Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm
Biszkopt
2 jajka L
3 łyżki erytrolu
35 g mąki pszennej
1 łyżeczka przyprawy do piernika
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Pudding
600 g proteinowego puddingu czekoladowego (Lidl, Aldi, Auchan)
8 g żelatyny
70 ml wrzątku
Galaretka
15 g gretki malinowej słodzonej słodzikiem
250 g malin
300 ml wrzątku
Jajka ubijamy z erytrolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę połączoną z przyprawą do piernika i proszkiem. Miksujemy krótko, tylko do chwili połączenia.
Ciasto przelewamy do tortownicy (spód wykładamy papierem) i wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 15-17 minut.
Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku.
Pudding w temperaturze pokojowej szybko miksujemy z żelatyną i przekładamy na wystudzony biszkopt. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku.
Kiedy zacznie delikatnie tężeć na masę puddingową wykładamy maliny i zalewamy je galaretką. Ponownie wstawiamy do lodówki na co najmniej 2-3 godziny.
Smacznego!
CAŁOŚĆ OK – 900 KCAL
1/8 PORCJI OK – 110 KCAL