PIECZEŃ Z MIĘSA MIELONEGO Z PIECZARKAMI
500 g pieczarek
500 g mielonej szynki
50 g cebuli
80 g pora
1 duże jajko
10 g kaszy manny
5 g masła
1 łyżka musztardy miodowej
1 pęczek natki pietruszki
sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka
Na maśle podsmażamy drobno posiekaną cebulę oraz pora. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy starte na grubych oczkach tarki pieczarki i dusimy do chwili, aż cała woda odparuje. Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Mięso łączymy z jajkiem, kaszą manną, drobno posiekaną natką pietruszki, musztardą, czosnkiem, papryką oraz solą i pieprzem.
Mięso wykładamy na folię spożywcza tworząc duży, płaski prostokąt. Na 3/4 powierzchni mięsa rozsmarowujemy farsz z pieczarek.
Pomagając sobie folią mięso zwijamy w roladę i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki o wymiarach 12×20 cm.
Roladę wstawiamy do nagrzanego do 190° piekarnika i pieczemy godzinę.
Podajemy na ciepło lub na zimno.
SMACZNEGO!
CAŁOŚĆ – OK 960 KCAL
1 z 10 PORCJI – OK 96 KCAL