PIECZONA BIAŁA KIEŁBASA Z JABŁKIEM, CEBULĄ I SOSEM MIODOWO MUSZTARDOWYM
Oczywiście z myślą o zbliżającej się Wielkanocy 🐥
Koniecznie zapiszcie przepis!
500 g surowej białej kiełbasy
500 g cebuli
300 g jabłek
10 g oleju
30 g musztardy francuskiej
20 g miodu
50 g wody
sól, majeranek
Pokrojone w cienkie piórka cebulę podsmażamy na oleju do czasu, aż będzie miękka. Solimy do smaku.
Cebule przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy na niej kiełbasę i dodajemy pokrojone w ósemki jabłka.
Miód, wodę oraz musztardę łączymy ze soba i wlewamy do naczynia. Całość oprószamy majerankiem.
Wstawiamy do nagrzanego do 190° piekarnika i pieczemy około 30-35 min.
Smacznego!
CAŁOŚĆ – ok 1800 kcal
1 Z 5 PORCJI – ok 360 kcal