KREMOWY SERNIK LIMONKOWY 

1 kg twarogu sernikowego (do 110 kcal w 100g)
100 ml śmietanki 36%
5 jajek
1 szklanka erytrolu (250 ml)
1 budyń śmietankowy bez cukru (40g)
sok i skórka otarta z 3 limonek 

Spód tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. 

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, opcja góra + dół. 

Wszystkie składniki łączymy w misce i miksujemy tylko do chwili połączenia się składników – ok 30 sekund. 

Masę serową przelewamy do tortownicy i pieczemy 25 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni i pieczemy jeszcze 60 minut. 

Upieczony sernik odstawiamy do wystygnięcia, a następnie wstawiamy na całą noc do lodówki. 

Smacznego! 

CAŁOŚĆ – ok 2000 kcal 
1 PORCJA Z 10 – ok 200 kcal