ZUPA POMIDOROWO RYBNA Z CIECIORKĄ I ŚWIEŻĄ BAZYLIĄ – 140 KCAL W PORCJI! 🤍

Przepis na tą zupę znam od wielu lat i znajduje się ona w czołówce moich ulubionych. Nietypowe połączenie smaku, ale efekt fenomenalny. 

(Więcej przepisów na pyszne, niskokaloryczne zupy 🍲 znajdziecie w moim najnowszym ebooku „100 LŻEJSZYCH PRZEPISÓW”. Tylko do 31.05, przy zakupie, w prezencie otrzymacie drugi ebook „30 LŻEJSZYCH KOKTAJLI” 🍹
Link do ebooka w BIO lub w zakładce sklep na stronie KASIAGUZIK.PL)

400 g polędwicy z dorsza 
200 g gotowanej cieciorki 
600 g passaty pomidorowej 
130 g marchewki 
70 g pietruszki
80 g cebuli
50 g pora
10 g masła
2 garści świeżych liści bazylii
1/2 łyżeczki cukru
sól i pieprz do smaku
1,2 litra wody 

1. Drobno posiekaną cebulę oraz pora podsmażamy na maśle. Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w drobną kostkę marchewkę oraz pietruszkę. Smażymy kilka minut od czasu do czasu mieszając. 

2. Do pod smażonych warzyw wlewamy wodę, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę rybę, sól oraz pieprz. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 min.

3. Na koniec dodajemy passatę pomidorową, bazylię oraz odsączoną z wody cieciorkę. Doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem. 

CAŁOŚĆ – ok 840 kcal 
1 Z 6 PORCJI – ok 140 kcal