PUDDING CHIA Z MANGO I MARAKUJĄ 🧡💛

Przygotowanie go zajmie Wam 3 minuty, a połączenie mango i marakui to odkrycie życia! 

(Więcej przepisów na zdrowe i niskokaloryczne desery 🍧🍮🍨 które opracowałam w trakcie redukcji 100 kilogramów znajdziecie w moim najnowszym ebooku. Więcej informacji o aktualnej promocji w kolejnych zdjęciach – przewiń w ⬅️
Link do ebooka w BIO)

SKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ 

30 g nasion chia 
100 g pulpy z mango (z puszki)
120 ml mleka 2% 
2 mocno dojrzałe marakuje 

PRZYGOTOWANIE 

1. Pulpę z mango łączymy z mlekiem (Najlepiej w zamykanym słoiku). Dodajemy nasiona chia, energicznie mieszamy i odstawiamy do lodówki na całą noc. (Po około godzinie sugeruję ponownie, dość energicznie zamieszać pudding.)
2. Na drugi dzień pudding przekładamy do szklanki, a na wierzch wyciskamy miąższ z marakui. 

KALORIE 

CAŁA PORCJA – OK 360 KCAL