PIECZONA PAPRYKA Z KURCZAKIEM, FETĄ I MIESZANKĄ SAŁAT
➡️ Składniki na 1 porcję
🔹3 małe papryki spiczaste (250 g)
🔹150 g mielonego filetu z kurczaka
🔹2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
🔹50 g cebuli
🔹1/2 łyżeczki oliwy
🔹50 g sera typu feta (Arla Light)
🔹2 garści mieszanki sałat
🔹sól, pieprz, czosnek granulowany, zioła prowansalskie
Papryki wstawiamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i pieczemy ok 25 minut. Po tym czasie papryki wkładamy do miski i przykrywamy szczelnie folią. Po około kwadransie z papryki zdejmujemy skórkę, odcinamy “czapeczkę” i wyjmujemy pestki.
Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Następnie dodajemy mięso i smażymy kilka minut. Na koniec doprawiamy mięso wymienionymi przyprawami, dodajemy koncentrat oraz kilka łyżek wody i dusimy jeszcze ok. 3 minuty.
Papryki nadziewamy farszem i ponownie wstawiamy do nagrzanego do 210 piekarnika. Pieczemy ok. 15 minut.
Upieczone papryki podajemy z fetą i mieszanką sałat.
Smacznego! 🙂
CAŁA PORCJA – ok. 400 KCAL