FIT OWSIANKA A LA CIASTO MARCHEWKOWE
➡️ Owsianka
🔹70 g startej na drobnych oczkach marchewki
🔹50 g startego na drobnych oczkach jabłka
🔹40 g błyskawicznych płatków owsianych
🔹150 ml mleka 2%
🔹100 ml wody
🔹2 łyżeczki erytrolu
🔹1/4 łyżeczki cynamonu
➡️ Dodatkowo
🔹100 g naturalnego skyru
🔹1 łyżeczka erytrolu
🔹5 g orzechów pecan
Wszystkie składniki owsianki umieszczamy jednocześnie w garnku i gotujemy (dość często mieszając) na niewielkiej mocy palnika przez około 5-7 minut.
W tym czasie owsianka powinna troszkę zgęstnieć, ale po zdjęciu z palnika odstawiamy ją pod przykryciem na kwadrans i wówczas nabierze właściwej konsystencji.
Jeśli będzie dla Was za gęsta, dodajcie po tym czasie odrobinę wody.
Skyr łączymy z erytrolem.
Orzechy drobno siekamy i podprażamy na suchej patelni.
Owsiankę przekładamy do miseczki, na wierzchu umieszczamy skyr i całość posypujemy orzechami.
Smacznego!
Uwaga: jeśli lubicie rodzynki dodajcie na etapie gotowania 10 g.
CAŁA, BARDZO DUŻA PORCJA (ponad 500 ml) – OK. 375 KCAL
WERSJA Z RODZYNKAMI – 410 KCAL