FIT OWSIANKA A LA CIASTO MARCHEWKOWE

➡️ Owsianka

🔹70 g startej na drobnych oczkach marchewki
🔹50 g startego na drobnych oczkach jabłka
🔹40 g błyskawicznych płatków owsianych
🔹150 ml mleka 2%
🔹100 ml wody
🔹2 łyżeczki erytrolu
🔹1/4 łyżeczki cynamonu

➡️ Dodatkowo

🔹100 g naturalnego skyru
🔹1 łyżeczka erytrolu
🔹5 g orzechów pecan

Wszystkie składniki owsianki umieszczamy jednocześnie w garnku i gotujemy (dość często mieszając) na niewielkiej mocy palnika przez około 5-7 minut.
W tym czasie owsianka powinna troszkę zgęstnieć, ale po zdjęciu z palnika odstawiamy ją pod przykryciem na kwadrans i wówczas nabierze właściwej konsystencji.
Jeśli będzie dla Was za gęsta, dodajcie po tym czasie odrobinę wody. 

Skyr łączymy z erytrolem.

Orzechy drobno siekamy i podprażamy na suchej patelni.

Owsiankę przekładamy do miseczki, na wierzchu umieszczamy skyr i całość posypujemy orzechami.

Smacznego!

Uwaga: jeśli lubicie rodzynki dodajcie na etapie gotowania 10 g. 

CAŁA, BARDZO DUŻA PORCJA (ponad 500 ml) – OK. 375 KCAL

WERSJA Z RODZYNKAMI – 410 KCAL