NALE艢NIKOWE SPAGHETTI Z OWOCAMI
馃尯 Sk艂adniki na 2 porcje
馃尯 Nale艣niki
150 g m膮ki typ 550
200 ml mleka 1,5 %
200 ml wody
1 du偶e jajko
2 艂y偶ki erytrolu
5 g cukru wanilinowego
5 g oleju
1/2 艂y偶eczki proszku do pieczenia
馃尯 Sos owocowy
100 g malin
100 g truskawek
2 艂y偶ki erytrolu
馃尯 Dodatkowo
250 g owoc贸w (truskawki, maliny, je偶yny, bor贸wki, czere艣nie) – po 125 g na porcj臋
PRZYGOTOWANIE
Przeznaczone na sos owoce 艂膮czymy z erytrolem, blendujemy na g艂adki mus i przecieramy przez g臋ste sito.
Wszystkie sk艂adniki ciasta 艂膮czymy ze sob膮 i miksujemy. Je艣li ciasto b臋dzie za g臋ste, nale偶y dola膰 odrobin臋 wody.
Nale艣niki sma偶ymy na lekko nat艂uszczonej patelni.
Z tej porcji wyjdzie Wam 6 grubszych lub 8 cienszych sztuk.
Nale艣niki zwijamy w rulon i kroimy w paseczki. Przek艂adamy na talerz.
Nale艣nikowy makaron polewamy sosem owocowym, dekorujemy owocami i opr贸szamy erytrolem.
Podajemy od razu.
Smacznego!
UWAGA
Mo偶ecie doda膰 te偶 doda膰 藕r贸d艂o bia艂ka w postaci 100 g pokruszonego, chudego twarogu na porcj臋.
Kaloryczno艣膰 porcji po doaniu twarogu wzro艣nie do 570 kcal.
CA艁O艢膯 – OK. 960 KCAL
1 PORCJA – OK. 480 KCAL