OMLET SZARLOTKOWY ZE SKYREM 

Składniki na 1 porcję:

🌺 Omlet 

3 duże jajka L
2 łyżki mleka 
1 łyżka erytrolu 
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 

🌺 Nadzienie 

300 g jabłek
1 łyżka erytrolu 
1/3 łyżeczki cynamonu 
3 łyżki wody 

🌺 Dodatkowo

100 g skyru naturalnego
cynamon

Jabłka kroimy w niewielką kostkę, przekładamy do rondelka, dodajemy wodę oraz erytrol i dusimy do czasu, aż zmiękną. Pod koniec duszenia dodajemy cynamon. 

Składniki omletu łączymy w wysokim naczyniu i blendujemy przez minutę.
Przelewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron do zrumienienia.

Omlet przekładamy prażonymi jabłkami.
Podajemy z opruszonym cynamonem skyrem.

Smacznego!

CAŁOŚĆ – OK. 470 KCAL