PASZTET JAJECZNO POROWY Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM 

Koniecznie zapiszcie przepis na Święta 🐥

10 jajek ugotowanych na twardo
4 jajka surowe
50 g cebuli
150 g pora
10 g masła
125 g mozzarelli light
100 g łososia wędzonego na zimno
50 g śmietany 12%
20 g musztardy miodowej
10 g kaszy manny
1 pęczek drobno posiekanego koperku
czosnek granulowany, sól i pieprz do smaku

Cebulę oraz pora podsmażamy na maśle do miękkości. 
Do pokrojonych w drobną kostkę jajek dodajemy przestudzone warzywa, drobno posiekanego łososia, pokrojoną w drobną kostkę mozzarellę, koperek, śmietanę, musztardę, przyprawy, kaszę oraz surowe jajka. Całość dokładnie mieszamy. 

Masę jajeczną przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki o wymiarach 12×20 cm i wstawiamy do nagrzanego do 190° piekarnika. Pieczemy około 50 min. 

Wyjmujemy z keksówki i kroimy dopiero kiedy pasztet wystygnie. Podajemy na zimno lub podsmażamy na patelni. 

Smacznego! 

CAŁOŚĆ – OK 1850 KCAL 
1 z 10 porcji – OK 185 KCAL