PIECZEŃ Z MIĘSA MIELONEGO Z PIECZARKAMI 

500 g pieczarek
500 g mielonej szynki
50 g cebuli
80 g pora
1 duże jajko
10 g kaszy manny 
5 g masła 
1 łyżka musztardy miodowej
1 pęczek natki pietruszki
sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka

Na maśle podsmażamy drobno posiekaną cebulę oraz pora. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy starte na grubych oczkach tarki pieczarki i dusimy do chwili, aż cała woda odparuje. Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Mięso łączymy z jajkiem, kaszą manną, drobno posiekaną natką pietruszki, musztardą, czosnkiem, papryką oraz solą i pieprzem. 

Mięso wykładamy na folię spożywcza tworząc duży, płaski prostokąt. Na 3/4 powierzchni mięsa rozsmarowujemy farsz z pieczarek. 
Pomagając sobie folią mięso zwijamy w roladę i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki o wymiarach 12×20 cm. 

Roladę wstawiamy do nagrzanego do 190° piekarnika i pieczemy godzinę. 

Podajemy na ciepło lub na zimno. 

SMACZNEGO!

CAŁOŚĆ – OK 960 KCAL 
1 z 10 PORCJI – OK 96 KCAL