PIECZONA BIAŁA KIEŁBASA Z JABŁKIEM, CEBULĄ I SOSEM MIODOWO MUSZTARDOWYM 

Oczywiście z myślą o zbliżającej się Wielkanocy 🐥
Koniecznie zapiszcie przepis!

500 g surowej białej kiełbasy
500 g cebuli 
300 g jabłek 
10 g oleju
30 g musztardy francuskiej
20 g miodu
50 g wody 
sól, majeranek

Pokrojone w cienkie piórka cebulę podsmażamy na oleju do czasu, aż będzie miękka. Solimy do smaku.

Cebule przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy na niej kiełbasę i dodajemy pokrojone w ósemki jabłka.

Miód, wodę oraz musztardę łączymy ze soba i wlewamy do naczynia. Całość oprószamy majerankiem. 
Wstawiamy do nagrzanego do 190° piekarnika i pieczemy około 30-35 min.

Smacznego!

CAŁOŚĆ – ok 1800 kcal 
1 Z 5 PORCJI – ok 360 kcal