SAŁATKA RYŻOWA Z TUŃCZYKIEM I ANANASEM
Zapiszcie przepis na imprezę, spotkanie z koleżankami lub jako lunch do pracy. Jest pyszna 💛
SKŁADNIKI
100 g ryżu
300 g tuńczyka z wody
200 g kukurydzy
250 g ananasa z puszki
200 g jogurtu naturalnego 3%
50 g majonezu light
20 g musztardy sarepskiej
2 ząbki czosnku
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE
Ryż gotujemy i studzimy.
Tuńczyka odcedzamy z zalewy.
Ananasa kroimy na mniejsze kawałki.
Ryż łączymy z tuńczykiem kukurydzą i ananasem, a następnie dodajemy połączony z majonezem, musztardą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem jogurt.
Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wstawiamy do lodówki na całą noc.
CAŁOŚĆ – ok 1250 kcal
1 Z 5 PORCJI – ok 250 kcal