SAŁATKA RYŻOWA Z TUŃCZYKIEM I ANANASEM 

Zapiszcie przepis na imprezę, spotkanie z koleżankami lub jako lunch do pracy. Jest pyszna 💛 

SKŁADNIKI 

100 g ryżu 
300 g tuńczyka z wody 
200 g kukurydzy 
250 g ananasa z puszki 
200 g jogurtu naturalnego 3% 
50 g majonezu light 
20 g musztardy sarepskiej 
2 ząbki czosnku 
sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE 

Ryż gotujemy i studzimy.
Tuńczyka odcedzamy z zalewy.
Ananasa kroimy na mniejsze kawałki.
Ryż łączymy z tuńczykiem kukurydzą i ananasem, a następnie dodajemy połączony z majonezem, musztardą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem jogurt. 
Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wstawiamy do lodówki na całą noc. 

CAŁOŚĆ – ok 1250 kcal 
1 Z 5 PORCJI – ok 250 kcal