Sałatka szpinakowa z wątróbką, duszoną cebulą, jeżynami, malinami i sosem balsamicznym 💜❤️💚

Zaskakujący smak. Połączenie jak z najlepszych restauracji. Albo nie! Połączenie Kasi Guzik ☺️

Zaufajcie mi. Zakochajcie się w niej! 

(Więcej przepisów na niesamowite sałatki znajdziecie w moim najnowszym ebooku „100 LŻEJSZYCH PRZEPISÓW”. Jeszcze tylko do 31.05, przy zakupie ebooka, w prezencie otrzymacie drugi ebook „30 LŻEJSZYCH KOKTAJLI” 🍹
Link do ebooka w BIO lub w zakładce sklep na stronie KASIAGUZIK.PL

Po więcej szczegółów przewinie zdjęcia ◀️)

Składniki na 1 porcję

70 g świeżego szpinaku
50 g jeżyn
50 g malin
100 g czerwonej cebuli
150 g wątróbki z kurczaka
10 ml malinowego kremu balsamicznego
2x5ml oleju
kiełki słonecznika
sól

PRZYGOTOWANIE
1. Na patelni rozgrzewamy 5 ml oleju i dodajemy pokrojoną w cienkie piórka cebulę. Smażymy do czasu aż będzie miękka. Doprawiamy do smaku solą.
2. Na drugiej części oleju obsmażamy wątróbkę. Powinna się dość mocno przyrumienić.
3. Na dużym talerzu układamy szpinak, a na nim podsmażoną cebulę, wątróbkę, maliny i jeżyny. Całość polewamy kremem balsamicznym i dodajemy kiełki słonecznika.

KALORIE
CAŁA PORCJA ok 410 kcal