SUPER FIT PLACKI WARZYWNE – z a偶 650 g warzyw!
Absolutny hit! 馃
鉃★笍 Sk艂adniki na ogromn膮, sk艂adaj膮c膮 si臋 z 10 plack贸w porcj臋:
馃敼200 g pieczarek
馃敼150 g cukinii
馃敼85 g czerwonej papryki
馃敼85 g 偶贸艂tej papryki
馃敼70 g pora
馃敼60 g cebuli
馃敼1 du偶e jajko
馃敼20 g m膮ki pszennej
馃敼4 g oleju (ma艂a 艂y偶eczka)
馃敼1 艂y偶eczka suszonej cebuli
馃敼1/2 艂y偶eczki granulowanego czosnku
馃敼1 szczypta pieprzu cayenne
馃敼s贸l do smaku
Wszystkie warzywa kroimy w bardzo drobn膮 kostk臋 i podsma偶amy na oleju do czasu, a偶 b臋d膮 mi臋kkie, a ewentualnie powsta艂a na patelni woda odparuje. Dodajemy przyprawy i dok艂adnie mieszamy.
Ten etap mo偶na przygotowa膰 dzie艅 wcze艣niej i wstawi膰 warzywa na noc do lod贸wki.
Do przestudzonych warzyw dodajemy jajko oraz m膮k臋. Dok艂adnie mieszamy i sma偶ymy na suchej patelni (ceramicznej lub teflonowej) placki z 1 pe艂nej 艂y偶ki masy.
Moc palnika nie powinna by膰 zbyt du偶a, aby placki 艣ci臋艂y si臋 w 艣rodku, ale nie spali艂y.
Cudownie smakuj膮 solo, ale mo偶ecie poda膰 je te偶 z sosem czosnkowym.
Smacznego!
CA艁A PORCJA (bez sosu) – OK. 400 KCAL