ZUPA POMIDOROWO RYBNA Z CIECIORKĄ I ŚWIEŻĄ BAZYLIĄ – 140 KCAL W PORCJI! 🤍
Przepis na tą zupę znam od wielu lat i znajduje się ona w czołówce moich ulubionych. Nietypowe połączenie smaku, ale efekt fenomenalny.
(Więcej przepisów na pyszne, niskokaloryczne zupy 🍲 znajdziecie w moim najnowszym ebooku „100 LŻEJSZYCH PRZEPISÓW”. Tylko do 31.05, przy zakupie, w prezencie otrzymacie drugi ebook „30 LŻEJSZYCH KOKTAJLI” 🍹
Link do ebooka w BIO lub w zakładce sklep na stronie KASIAGUZIK.PL)
400 g polędwicy z dorsza
200 g gotowanej cieciorki
600 g passaty pomidorowej
130 g marchewki
70 g pietruszki
80 g cebuli
50 g pora
10 g masła
2 garści świeżych liści bazylii
1/2 łyżeczki cukru
sól i pieprz do smaku
1,2 litra wody
1. Drobno posiekaną cebulę oraz pora podsmażamy na maśle. Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w drobną kostkę marchewkę oraz pietruszkę. Smażymy kilka minut od czasu do czasu mieszając.
2. Do pod smażonych warzyw wlewamy wodę, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę rybę, sól oraz pieprz. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 min.
3. Na koniec dodajemy passatę pomidorową, bazylię oraz odsączoną z wody cieciorkę. Doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem.
CAŁOŚĆ – ok 840 kcal
1 Z 6 PORCJI – ok 140 kcal