FIT SERNIK CZEKOLADOWO JEŻYNOWY 

💜 MASA SEROWA 

600 g twarogu sernikowego Pilos (Lidl)
2 jajka L
150 g erytrolu
30 g budyniu czekoladowego bez cukru
15 g odtłuszczonego kakao
200 g jeżyn

💜 MUS JEŻYNOWY

500 g naturalnego skyru Pilos
250 g jeżyn
5 łyżek erytrolu
4 płaskie łyżeczki żelatyny
100 ml gorącej wody

💜 PRZYGOTOWANIE

Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. 

Spód tortownicy o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia. 

Twaróg łączymy z jajkami, erytrolem kakao i budyniem. Miksujemy krótko, tylko do połączenia się składników.

Masę serową przelewamy do tortownicy. Na wierzchu układamy jeżyny delikatnie wciskając je w masę. 

Pieczemy około 60-70 minut, a następnie studzimy sernik przez całą noc w lodówce. 

Jeżyny blendujemy i przecieramy przez sitko. Łączymy ze skyrem i erytrolem. Miksujemy. Pod koniec miksowania dodajemy rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. 

Mus jeżynowy przelewamy na schłodzony sernik i ponownie umieszczamy go w lodówce, na co najmniej 4 godziny. 

Smacznego! 💜

CAŁOŚĆ – 10 PORCJI – 1600 KCAL

1 PORCJA – 160 KCAL