FIT SERNIK CZEKOLADOWO JEŻYNOWY
💜 MASA SEROWA
600 g twarogu sernikowego Pilos (Lidl)
2 jajka L
150 g erytrolu
30 g budyniu czekoladowego bez cukru
15 g odtłuszczonego kakao
200 g jeżyn
💜 MUS JEŻYNOWY
500 g naturalnego skyru Pilos
250 g jeżyn
5 łyżek erytrolu
4 płaskie łyżeczki żelatyny
100 ml gorącej wody
💜 PRZYGOTOWANIE
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni.
Spód tortownicy o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Twaróg łączymy z jajkami, erytrolem kakao i budyniem. Miksujemy krótko, tylko do połączenia się składników.
Masę serową przelewamy do tortownicy. Na wierzchu układamy jeżyny delikatnie wciskając je w masę.
Pieczemy około 60-70 minut, a następnie studzimy sernik przez całą noc w lodówce.
Jeżyny blendujemy i przecieramy przez sitko. Łączymy ze skyrem i erytrolem. Miksujemy. Pod koniec miksowania dodajemy rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę.
Mus jeżynowy przelewamy na schłodzony sernik i ponownie umieszczamy go w lodówce, na co najmniej 4 godziny.
Smacznego! 💜
CAŁOŚĆ – 10 PORCJI – 1600 KCAL
1 PORCJA – 160 KCAL