ROLLS Z CUKINII Z ŁOSOSIEM A LA SUSHI
SKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ
150 g cukinii (waga plastrów)
50 g serka chrzanowego
50 g kvargu
60 g łososia wędzonego na zimno
sałata strzępiasta
Dodatkowo
100 g pomidorków koktajlowych
sałata
Cukinię kroimy w plasterki przy pomocy obieraczki do warzyw.
(wybierzcie jak najmłodszą i jak najcieńszą sztukę)
Na rozgrzanej patelni podsmażamy każdy plaster po około 30 sekund z każdej strony.
Na desce umieszczamy kawałek folii spożywczej i układamy na niej plastry cukini na tzw. zakładkę. Studzimy.
Serek chrzanowy łączymy z kvargiem i doprawiamy do smaku solą.
Rozsmarowujemy delikatnie na cukinii.
Na serku układamy sałatę, a na niej łososia.
Pomagając sobie folią całość zwijamy w rulon (jak sushi).
Wkładamy do lodówki na około godzinę.
Podajemy z sałatą i pomidorkami.
Smacznego!
CAŁOŚĆ – ok. 350 KCAL