OMLET CUKINIOWY
Składniki na 1 porcję
250 g cukinii
2 jajka L
2 białka
1 łyżka posiekanego szczypiorku
15 g tartej mozzarelli
1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
2 większe szczypty soli
pieprz
3-4 krople oleju
Dodatkowo
100 g naturalnego Kvargu
100 g pomidorków koktajlowych
przyprawa do pomidorów
Przygotowanie
Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki i bardzo mocno odciskamy z soku (powinna być sucha).
Wszystkie składniki omletu łączymy ze sobą i energicznie mieszamy.
Olej rozsmarowujemy na patelni i przelewamy masę jajeczną.
Smażymy na niewielkiej mocy palnika do czasu, aż wierzch omletu będzie ścięty.
Po zdjęciu z patelni rozsmarowujemy na nim Kvarg i układamy pokrojone pomidorki.
Obficie posypujemy przyprawą do pomidorów.
Smacznego!
CAŁOŚĆ – ok. 380 KCAL