OMLET CUKINIOWY

Składniki na 1 porcję 

250 g cukinii
2 jajka L
2 białka
1 łyżka posiekanego szczypiorku
15 g tartej mozzarelli
1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
2 większe szczypty soli
pieprz
3-4 krople oleju

Dodatkowo

100 g naturalnego Kvargu
100 g pomidorków koktajlowych 
przyprawa do pomidorów 

Przygotowanie

Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki i bardzo mocno odciskamy z soku (powinna być sucha). 

Wszystkie składniki omletu łączymy ze sobą i energicznie mieszamy. 

Olej rozsmarowujemy na patelni i przelewamy masę jajeczną. 

Smażymy na niewielkiej mocy palnika do czasu, aż wierzch omletu będzie ścięty. 

Po zdjęciu z patelni rozsmarowujemy na nim Kvarg i układamy pokrojone pomidorki. 
Obficie posypujemy przyprawą do pomidorów. 

Smacznego! 

CAŁOŚĆ – ok. 380 KCAL