ROLLS Z CUKINII Z ŁOSOSIEM A LA SUSHI

SKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ

150 g cukinii (waga plastrów) 
50 g serka chrzanowego
50 g kvargu
60 g łososia wędzonego na zimno
sałata strzępiasta

Dodatkowo

100 g pomidorków koktajlowych
sałata

Cukinię kroimy w plasterki przy pomocy obieraczki do warzyw.
(wybierzcie jak najmłodszą i jak najcieńszą sztukę)

Na rozgrzanej patelni podsmażamy każdy plaster po około 30 sekund z każdej strony.

Na desce umieszczamy kawałek folii spożywczej i układamy na niej plastry cukini na tzw. zakładkę. Studzimy.

Serek chrzanowy łączymy z kvargiem i doprawiamy do smaku solą.
Rozsmarowujemy delikatnie na cukinii.

Na serku układamy sałatę, a na niej łososia.

Pomagając sobie folią całość zwijamy w rulon (jak sushi).

Wkładamy do lodówki na około godzinę.

Podajemy z sałatą i pomidorkami.

Smacznego!

CAŁOŚĆ – ok. 350 KCAL